Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

5 manieren om je team te motiveren na de vakantie

5 manieren om je team te motiveren na de vakantie

Met je team op gang komen na de vakantieperiode kan lastig zijn. Sommige werknemers kunnen zich overweldigd voelen, terwijl andere aan een vakantiedip lijden. Er zijn misschien zelfs collega’s die twijfelen over hun baan en naar nieuwe mogelijkheden op zoek gaan.
Als teamleider is het je taak om je werknemers gelukkig en gemotiveerd te houden. Hier volgt een lijst met 5 manieren om je team na de vakantieperiode te motiveren.

1. Communiceren, communiceren, communiceren

Na een paar weken niet op kantoor te zijn geweest, is het normaal dat je je overweldigd voelt door het vele werk dat op je ligt te wachten. Er kunnen belangrijke zaken veranderd zijn of – erger nog – juist hetzelfde zijn gebleven. Het is belangrijk dat je deze kwesties aanpakt, voordat ze in een probleem veranderen.
Plan vergaderingen in met je werknemers. Vraag ze naar hun vakantie. Vertel wat er allemaal tijdens hun afwezigheid is gebeurd. En zorg er vooral voor dat ze niet gestrest raken vanwege hun terugkeer naar kantoor.

2. Zorg voor een goede kantooromgeving

Een gelukkig kantoor betekent meestal een gelukkig team.
Vrolijk de werkplek op met een paar leuke promotieproducten: geef ze een waterfles om de hydratatie op peil te houden, een leuke mok voor hun ochtendkoffie of een bijzondere pen om notities mee te maken, zodat ze niets vergeten!
Een plezierige -en met branded producten opgeleukte- omgeving zorgt ervoor dat hun terugkeer naar kantoor een aangenamere ervaring wordt!

3. Organiseer teambuildingactiviteiten

Werk is belangrijk. Door het organiseren van teambuildingactiviteiten versterk je de band met je werknemers en houd je ze gemotiveerd.
Ga met je team na werktijd een drankje -of twee- drinken.
Houd je van sporten? Richt een sportteam op en neem deel aan vriendschappelijke toernooien met je collega’s. Je kunt ook gepersonaliseerde shirts met je bedrijfslogo bestellen voor een professionelere uitstraling.
Geeft je de voorkeur aan meer originele activiteiten? Los raadsels op in een Escape Room of ontlaad de spanningen door een potje te lasergamen of paintballen. Pas er wel voor op dat je werknemers niet de handen ineenslaan en allemaal achter jou aangaan…

4. Erken een goed uitgevoerde taak

Wil je je team gemotiveerd houden? Beloon ze dan voor een goed uitgevoerde taak!
Als team(leider) hoor je op de hoogte te zijn van de taken van je werknemers en ze te laten weten wanneer ze hun werk goed doen.
Met een simpel “gefeliciteerd” of “goed gedaan!” zorg je er niet alleen voor dat je team zich trots voelt op hun verrichtingen en motiveer je ze ook om hun werk goed te blijven doen. Best makkelijk, nietwaar?

5. Gebruik zakelijke geschenken als beloning

Mondelinge erkenning krijgen is goed. En als deze erkenning met een geschenk komt? Dat is natuurlijk nog beter!
Het geven van zakelijke geschenken is een zeer effectieve manier om je team gemotiveerd te houden. Je geeft je werknemers een leuk promotieproduct dat ze niet alleen zullen waarderen, maar waarmee ze ook gratis reclame voor het bedrijf maken.
Bijvoorbeeld: Eric is een gepassioneerd hardloper. Hij heeft net twee weken vakantie achter de rug en moet nu acht uur per dag achter zijn bureau doorbrengen. Eenmaal terug op kantoor is het eerste wat hij op zijn bureau ziet staan een doosje met daarin een paar draadloze oortelefoons en een sportarmband. Er zit ook een kaartje bij: “Welkom terug Eric, we hebben je gemist!”.
Door dit eenvoudige, betaalbare en leuke gebaar heb je Eric waarschijnlijk op weg geholpen om ‘Werknemer van de Maand’ te worden.

https://www.igopromo.be/

By | 2021-02-18T11:33:20+01:00 6 september 2018|