Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

6 redenen om een open dag te organiseren

Merry band of teenagers.Steeds meer bedrijven organiseren een open dag, ook wel opendeurdag genoemd. Reden? Open dagen worden steeds drukker bezocht en nemen toe in populariteit. In de laatste 10 tot 15 jaar is er een duidelijke stijging waar te nemen in het bezoekersaantal. Hiermee wordt een signaal afgegeven. Bezoekers vinden het prettig het bedrijf waarmee ze zaken doen beter te leren kennen en organisatoren kunnen alle facetten van hun bedrijf aan klanten laten zien.

Waarom zetten bedrijven steeds vaker hun deuren open voor publiek?

Er zijn tal van redenen te noemen waarom het organiseren van een open dag voor uw bedrijf of instelling een overweging waard is. Eén van onderstaande redenen kan al voldoende zijn, maar u kunt er zeker van zijn dat diverse redenen met elkaar verweven zijn en dat u dus meerdere vliegen in één klap slaat.

Uitstekende redenen zijn:

  • Naamsbekendheid en imago van uw bedrijf
  • Verkoop van uw product
  • Contact met klanten en zakenrelaties
  • Goede relatie met de omgeving
  • Personeelswerving
  • Personeelsmotivatie

Naast genoemde redenen kunnen een verhuizing, een reorganisatie of een verbouwing van uw vestiging een prima aanleiding zijn voor een open dag.

Een open dag is een prima gelegenheid om uw klant te leren kennen

Een open dag is een feestelijke gelegenheid. U ontvangt klanten en relaties op een informele wijze. U onderhoudt hen op een prettige manier zonder dat u zich opdringt. Een prima manier om te laten zien dat u er bent en onder de aandacht blijft bij uw klanten.

Als u plannen hebt om een open dag te organiseren overleg dan met interne, maar wellicht ook met externe partijen. Denk er dan goed over na wat u met deze open dag wilt bereiken en stem uw dag en activiteiten daarop af.

Maak het verschil

Het kan ook zijn dat u het verschil moet maken omdat de meeste bedrijven uit uw branche op een specifieke datum hun deuren voor publiek open zetten. Denk hierbij aan voorbeelden als open dagen voor scholen, garages op een autoboulevard en de open dag voor zorginstellingen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat de belangstellenden juist úw open deur binnenstappen?

In een volgend blog willen wij graag verder ingaan op de redenen voor het organiseren van een open dag. Bovendien zullen wij op een later tijdstip enkele tips met u delen die kunnen bijdragen aan het succes van uw open dag.

By | 2021-02-18T14:23:07+01:00 13 september 2013|