Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Afscheidscadeau voor pensioen: vind hier je inspiratie

Deze blogpost is geüpdatet op 15-3-2024.

Werknemers doorlopen, afhankelijk van hun loopbaan, verschillende fases bij een organisatie: van het moment waarop ze starten tot aan het afscheid of pensioen. En daartussen nog een aantal jubilea. Als werkgever is het goed om wat extra aandacht te schenken aan die momenten. Het pensioen is op meerdere manieren een bijzonder afscheid. Het einde van een loopbaan en het begin van een nieuwe periode in het leven van de werknemer. Hoe zorg je ervoor dat je als werkgever een goede indruk achterlaat bij het pensioen van een werknemer? Wat is een leuk afscheidscadeau voor een pensioen? Wij geven je volop inspiratie in dit artikel.

De kracht van een goed afscheidscadeau voor pensioen

Uit onderzoek van het NIDI onder 2000 oudere werknemers bleek dat bij 24% niet of nauwelijks aandacht werd besteed aan het afscheid bij hun pensioen. Net zoals een goede eerste indruk is de laatste indruk ook belangrijk en dat is alleen al een goede reden om na te denken over een passend pensioen cadeau. Het geeft je als werkgever de mogelijkheid om je waardering te laten blijken voor de jarenlange inzet van hem of haar aan jouw organisatie. En dat niet alleen, het laat ook aan de rest van de werknemers zien dat je waarde hecht aan je personeel en op die manier werkt het motiverend. Het draagt bij aan de positieve reputatie van jou als werkgever als werkplek die haar werknemers waardeert en respecteert. Het draagt dus ook indirect bij aan je employment branding.

Een persoonlijk afscheidscadeau

Er zijn bedrijven die ervoor kiezen om één ‘standaard’ cadeau te geven aan iedere medewerker die met pensioen gaat. Maar dat doet eigenlijk af aan de waardering die een medewerker die met pensioen gaat verdient. Een persoonlijk afscheidscadeau voor een pensioen heeft een veel groter effect op alle vlakken. Er zijn heel veel manieren waarop je een cadeau extra persoonlijk maakt. Bedenk wat goed bij de betreffende medewerker past, voeg een persoonlijke touch toe of laat het afscheidscadeau personaliseren door middel van een bedrukking of gravure.  

Retirement

Een blijvende herinnering

Een goed afscheidscadeau voor een pensioen is een blijvende herinnering aan de tijd die je werknemer heeft doorgebracht in het bedrijf. Misschien kan het zelfs helpen om verbonden te blijven aan de voormalige collega’s en werkplek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boek met foto’s die door de jaren heen zijn gemaakt? Laat collega’s een stukje schrijven in het boek als persoonlijke boodschap. Een boek dat ze er de komende jaren misschien nog regelmatig bij pakken om weer even terug te gaan naar de tijd bij jouw bedrijf. Misschien wel onder het genot van een heerlijk wijntje. Voeg een wijnkoeler of een wijnopener-set of nog meer wijnartikelen toe met het logo van je bedrijf om heerlijk te genieten van het welverdiende pensioen.

Geef een ervaring cadeau

Een afscheidsheidscadeau voor een pensioen van een werknemer hoeft niet altijd een tastbaar cadeau te zijn. Je kunt ook een ervaring cadeau geven. Of een combinatie van tastbaar cadeau en een ervaring. Denk bijvoorbeeld aan een bon voor een dagje weg in de dierentuin, pretpark of sauna. En als we het dan toch over relaxen in de sauna hebben, dan is het een leuk idee om gepersonaliseerde relaxartikelen te geven, zoals een hamamdoek, geurkaars of yogamat.

Een nieuwe hobby

Wat ga je doen met je tijd als je met pensioen gaat? Genoeg tijd om te beginnen met een nieuwe hobby! Speel daarop in met het afscheidscadeau voor je collega of werknemer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke puzzel of spellen met logo? Door het zien van het logo tijdens het spelen, denkt de werknemer nog even terug aan je bedrijf. Misschien gaat hij of zij wel lekker veel kokkerellen. Daarvoor heeft het merk Vinga leuke keukenartikelen, zoals koksmessen, snij/borrelplanken of mooie ovenschalen. En als je een beetje aan de natuur wil denken, dan is een ‘groen’ pakket een leuk idee met bijvoorbeeld een vogelhuisje en bloemzaadjes. Volop tijd om lekker veel in de tuin te werken!

Maar een pensioen is natuurlijk niet het enige moment waarop je je werknemers kunt verrassen met een cadeau. Laat je inspireren door de volgende blogs:

Hulp nodig bij de keuze van het beste pensioen cadeau?

Met het brede aanbod van IGO Promo is er altijd een passend pensioen cadeau te vinden. Een persoonlijk cadeau dat goed bij je bedrijf past. Het team van IGO Promo helpt graag om de juiste match te vinden. Ontdek het aanbod en neem contact op voor een advies voor het perfecte geschenk.

By | 2024-03-27T10:02:51+01:00 2 maart 2019|