Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Creatieve tips voor een sterke heropening

Jij als ondernemer kan vast niet meer wachten totdat jouw bedrijf weer open mag. En wat dacht je van alle klanten die staan te springen om op bezoek te komen in jouw winkel, restaurant of fitnesscentrum. Maar hoe pak je dit goed aan? En wat is het belang van een sterke heropening? Eerder schreven wij al een artikel over hoe je je medewerkers tevreden houdt tijdens corona. Maar hoe zorg je er nu voor dat jij je klanten tevreden houdt naar corona? Bij IGO Promo weten wij hoe jij jouw klanten op de juiste manier kunt binden wanneer je weer open mag. Laat dit moment niet voorbij gaan en gebruik het om nu jouw merk te versterken. Lees hier onze slimme tips en zorg voor extra aandacht voor jouw bedrijf.

Winkels: ontvang klanten op een originele manier

Voor sommige winkels geldt dat de deuren alweer open mogen op afspraak. We hopen dat binnenkort alle ondernemers hun deuren mogen heropenen. Dit is het ideale moment om jouw bezoekers extra aandacht te geven. Wist je dat een promotie extra goed werkt door bedrukte producten weg te geven bij jouw heropening? Hierdoor val jij extra op! Klantenbinding zorgt niet alleen voor trouwe huidige klanten, het zorgt ook voor nieuwe klanten. Zorg dat jij klaar bent om alle bestaande en nieuwe klanten te ontvangen. Dit bereik je door jouw winkel te versieren met gekleurde ballonnen met logo of een schaaltje met heerlijke bedrukte koekjes te plaatsen bij de ingang. Of geef een leuk product weg bij de eerste 100 aankopen tijdens je heropening.

Horeca: trakteer klanten op jouw terras

De afgelopen maanden is het écht duidelijk geworden hoe creatief alle ondernemers zijn. Veel horecaondernemers hebben gezorgd voor extra aandacht aan hun bedrijf wanneer deze gesloten was. Van maaltijden bezorgen, een koffie-to-go of een online pubquiz met bijpassend bierpakket. Niets was te gek. Weet jij al wat jouw volgende creatieve plan gaat zijn wanneer de horeca mag heropenen?

Waarschijnlijk heb je al meerdere producten laten bedrukken met jouw logo op gedrukt  zoals servetten en bierglazen. Dit zijn de standaard items. Kies eens voor een glazen karaf met logo die je gezellig op ieder terras plaats of een bedrukte borrelplank met heerlijke hapjes. Dit zorgt tegelijkertijd voor interne branding én een professionele uitstraling naar je klanten. En veel bezoekers plaatsen een foto van hun drankje en hapje op Facebook en/of Instagram wanneer ze hiervan genieten op het terras. Zo komt jouw logo nog eens extra in beeld.

En veel bezoekers plaatsen een foto van hun drankje en hapje op Facebook en/of Instagram wanneer ze hiervan genieten op het terras.

Fitnesscentrum: ’There is no I in Team!’

Buiten sporten is nog nooit zo populair geweest dan het afgelopen jaar! We zijn met zijn allen massaal gaan wielrennen, hardlopen en wandelen. Bewegen is natuurlijk ook hartstikke gezond! Daarom schreven we eerder al hoe je je medewerkers in beweging krijgt. Het leukste is natuurlijk om met een groep te sporten. Weet jij al met welke promotionele producten je gaat gebruiken bij de heropening van jouw fitnesscentrum? Daar hebben wij gelukkig het antwoord op! Laat sportshirts bedrukken met jouw logo en bedrijfsnaam om meteen van start te kunnen gaan. Of kies voor een bedrukte waterfles om ervoor te zorgen dat iedereen gehydrateerd blijft tijdens de activiteit. Het leukste is; deze waterfles nemen ze mee naar huis en zal nog vaak gebruikt en gezien worden. 

Tip: als je het echt groots wilt aanpakken is het aan te raden om een sportdag te organiseren. Zo creëer je extra aandacht voor jouw bedrijf. En je klanten voelen zich meteen betrokken bij de fitnesscentrum en het team. 

Scholen: verras de studenten

De meeste scholieren en studenten zijn weer begonnen, maar sommige moeten nog even wachten. Ben jij klaar om alle studenten weer te mogen ontvangen op jouw school of universiteit? Doe iets extra’s tijdens de eerste week zodat alle studenten zich welkom en betrokken voelen. Geef vooral extra aandacht aan alle studenten die aankomend jaar afstuderen. Wist je dat een berenknuffel met diploma een populair geschenk is om weg te geven? Meer op zoek naar een zakelijker cadeau? Kies dan voor een notitieboekje of USB-stick met jouw logo. Afstuderen is een belangrijke mijlpaal voor iedereen. Eentje die gevierd mag worden. Pak het daarom groots aan!

Doe iets extra’s tijdens de eerste week zodat alle studenten zich welkom en betrokken voelen.

Zorg dat je opvalt!

Hoe jij jouw heropening ook aan gaat pakken, zorg dat je opvalt! Beter nog; zorg dat je nu al opvalt. Bereid je voor op verschillende scenario’s en maak gebruik van de volgende 4 tips:

1.     Laat weten dat jij binnenkort open gaat 
Hang posters op alle ramen zodat iedereen weet wanneer jij weer open gaat. En zorg dat jij op de dag zelf ook genoeg producten in huis hebt om aandacht te trekken van alle bezoekers. 

2.     Zorg voor online zichtbaarheid
Laat via social media zien waarom je doet wat je doet, want daar onderscheid je je mee. Waar ben je momenteel mee bezig? Waarmee kun jij bezoekers inspireren? Maak het persoonlijk en stel je personeel voor. Of laat een kijkje achter de schermen zien door te vertellen waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. 

3.     Zorg voor interessante nieuwsbrieven
Nieuwsbrieven versturen blijft een populaire manier van marketing. Ook via dit medium kun jij laten zien waar je momenteel mee bezig bent én waarom je doet wat jij doet. Stuur een originele nieuwsbrief naar jouw klanten om ze te laten weten dat je ze mist! Wil je ze inspireren met leuke content of een boost geven aan jouw verkoop door een korting te delen? Met een nieuwsbrief bereik je meer. 

4.     Zorg voor dat extraatje 
Geen idee is te gek om klanten in het zonnetje te zetten. Vraag je eens af wat je nog meer kunt doen voor de klant. Heb jij een manier om grote klanten te bedanken? Hoe kun jij het jouw klanten nog gemakkelijker maken? Waar worden ze blij van, maar verwachten ze totaal niet? Wat je ook kiest; maak het persoon en zorg dat het bij jou past

Tip: start nu al met het teasen van je klanten met een gepersonaliseerde giveaway. Denk bijvoorbeeld aan een beker met jouw logo die ze straks op het terras weer kunnen gebruiken. Een praktische tas voor de vuile kleding in een sporttas, een t-shirt met de naam van jouw kroeg of notitieboekjes die scholen straks weer kunnen gebruiken.  

Jij weet nu hoe belangrijk het is om de heropening te vieren. Zorg dat je iets weg kunt geven voor die extra klantenbinding. Bekijk de actuele regels omtrent corona op de website van de overheid. Hulp nodig? Ons team staat voor je klaar om jou te helpen.

By | 2021-06-08T10:03:17+02:00 9 april 2021|