Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Dé 5 behoeftes van elke student

Promotionele producten voor studenten en/of scholen hebben een grote invloed op de bekendheid van jouw bedrijf of merk. Studenten zijn dé trendsetters van morgen. Dit maakt hen de ideale doelgroep om promotionele producten aan te bieden. Het mooie is dat 85% van de studenten die een promotioneel item hebben ontvangen daadwerkelijk het merk waarvan dat artikel was onthouden. Dit maakt promotionele producten het meest impactvolle marketing middel voor die doelgroep. We hebben deze behulpzame infographic gemaakt om je te helpen met de branding mogelijkheden voor studenten die terug naar school gaan. Deze bevat allerlei feitjes en cijfers over de 25 beste productcategorieën wanneer we het hebben over de doelgroep studenten en docenten.

Dé 5 Beste Productgroepen voor Studenten

Om je te laten zien hoe krachtig promotionele producten kunnen zijn wanneer ze getarget worden naar studenten, neemt deze pagina je mee door 5 verschillende productgroepen vol met producten die passen bij behoeftes van studenten. 

  1. Basisproducten
  2. Praktische promo items
  3. Promo’s die het groepsgevoel versterken
  4. Merk artikelen
  5. Promotionele producten die je gebruikt buiten schooltijd

1. Basisproducten

Pennen en notitieblokken behoren tot de meest gebruikte promotionele items. 89% van de studenten hebben een pen. Dit maakt de pen tot een van de meest geziene producten op de hele campus. Vooral het gebruik in de praktijk van deze producten, gecombineerd met het feit dat iedereen ze nodig heeft, zorgt voor een efficiënte manier om je merk te promoten an studenten. Voor de hoogste impact bevelen we promotionele rugzakken of keycords aan met jouw logo. Deze voorkomen dat studenten zich vertillen aan boeken of laptop en houdt alle sleutels netjes bij elkaar.

2. Praktische promo items

Praktische promo items voor scholen zijn fantastisch om merkvertrouwen op te bouwen en helpen onthouden te worden. Praktische promotionals worden gemiddeld zelfs 13 maanden bewaard! Geen enkele banner advertentie kan tippen aan deze cijfers. Je merk blijft in grote mate in gedachten van de doelgroep. Een promotionele USB stick met je logo is bijvoorbeeld belangrijk voor studenten om te gebruiken als backup voor bestanden. We hopen dat het niet nodig is, maar wanneer het wel zo is zijn studenten je eeuwig dankbaar. Naast USB sticks zijn paraplu’s en powerbanks ook zeer praktische promotie items. 

3. Promo’s die het groepsgevoel versterken

Wanneer je promo producten gericht op scholen ben je altijd opzoek naar manieren om groepsgevoel te versterken. Elke student wil graag deel uitmaken van een groep of clubje. T-shirts met branding of hoodies met een logo zijn hier perfect voor. 7 van de 10 studenten hebben en gebruiken deze branded kleding. We bevelen het sterk aan om producten zoals tshirts, polo’s, tassen en petten te bedrukken en zo te gebruiken om het groepsgevoel onder studenten te versterken. Overweeg in welke grootte je je logo of bedrukking wil voor de beste impact. Katoenen tassen kun je enorm groot bedrukken. Dit heeft veel impact en is kosteneffectief.

4. Merk producten

Als we één kans kunnen noemen in de promotionele artikel wereld dan is het wel het gebruiken van gevestigde merken. Bedrijven en scholen kopen bijna altijd producten om hun eigen branding eraan toe te voegen, echter je moet eens overwegen om een gevestigd merk te gebruiken en mee te liften op hun sterke naam. Als je dit doet, overweeg dan producten die veel gezien worden, praktisch zijn en een lange levensduur hebben. Voor back to school raden we bijvoorbeeld populaire merken zoals PopSockets of Kambukka aan. Hoe dan ook, hou in gedachten dat je voor studenten het liefst ook ECO-vriendelijke merken/producten gebruikt. Zij hechten hier veel waarde aan.

5. Promotionele producten die je gebruikt buiten schooltijd

Terwijl promotionele producten voor scholen vaak praktisch zijn en een boel exposure genereren, moet je ook buitende grenzen van school denken. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar promotionele items die studenten kunnen gebruiken in hun vrije tijd! We denken dan bijvoorbeeld aan producten uit de categorieën: sport, eten en drinken, reizen, muziek en spellen. Je kunt voor praktisch elke student uit al deze 5 categorieën een product uitzoeken en het past bij ze. Veel studenten hebben een sportschool abonnement, maken hun eigen lunch, gaan massaal op vakantie, luisteren veel muziek en spelen spellen.

De volgende stappen in je promotionele product strategie

Door de producten van de 5 groepen met productcategorieën van deze website te gebruiken zijn we er zeker van dat je je merkbekendheid zult vergroten en top of mind zult blijven onder studenten die terug naar school keren.

By | 2021-11-15T14:04:50+01:00 15 januari 2021|