Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

De kerstpakketten trends in 2022: dit zijn ze!

Hoewel het geven van een kerstpakket een eeuwenoude traditie is, hoeft het helemaal niet ouderwets te zijn. En dat weten we bij IGO Promo als geen ander. Ieder jaar stellen we een aanbod samen met de leukste kerstpakketten volgens de laatste trends. Maar wat zijn dan de kerstpakketten trends van 2022? Wij zetten de nieuwste trends voor je op een rij, zodat je je alvast kunt laten inspireren!

Waarom een kerstpakket?

Iedereen vindt het leuk om een verrassing te krijgen. Met een kerstpakket of eindejaarsgeschenk laat je als werkgever je waardering blijken voor de inzet in het afgelopen jaar en motiveer je je werknemers om er het komende jaar weer tegenaan te gaan. Dat kan natuurlijk met een traditioneel kerstpakket, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden om je medewerkers te verrassen. De kerstpakketten trends in dit artikel helpen jou bij de keuze voor het beste kerstpakket in 2022. En lees ook het artikel met de antwoorden op veelgestelde vragen over kerstpakketten.

Buiten is het nieuwe binnen

Wie houdt er nu niet van om lekker buiten in de tuin te vertoeven? We zien het balkon of de tuin steeds meer als een verlengstuk van de woning en de keuken. In veel tuinen vind je tegenwoordig zelfs een buitenkeuken, een aparte zit- of loungehoek of een apart plekje om te zonnen. Net zoals ‘binnen’! En Dat maakt ‘Buiten is het nieuwe binnen’ tot een kerstpakketten trend in 2022. Verras je medewerkers met leuke artikelen waarmee ze hun tuin kunnen aankleden. Denk bijvoorbeeld aan een vogelhuisje, kaarsen, plantjes, kussens of een vuurkorf met marshmallows om het buiten nog aangenamer te maken.  

TIP: producten voor de BBQ zijn altijd heel erg in trek. Je kunt een BBQ schort en andere BBQ accessoires met logo laten bedrukken, zodat ze deze met extra trots zullen gebruiken.

kerst gezelligheid

Op avontuur

De afgelopen tijd is het meer dan ooit gebleken hoe belangrijk het is om gezond en fit te blijven. En als ondernemer wil je natuurlijk ook dat je medewerkers gezond en fit blijven. Onderzoek van de Universiteit van Bristol wijst zelfs uit dat 79% van de werknemers productiever is op de dagen dat ze sporten. Maar denk ook aan de mentale ontspanning. Er is de afgelopen tijd veel veranderd en daarom is het belangrijk om goed voor jezelf en voor je werknemers te zorgen. En daar kun je al een eerste stap in zetten door je medewerkers een kerstpakket of eindejaarsgeschenk te geven met producten die te maken hebben met gezondheid en ontspanning. Denk aan sportgerelateerde producten zoals een mooie, gevulde sporttas, een fitnessset of een activity tracker. Of een heerlijke fleeceplaid en een bedrukte mok om op de bank te ontspannen met een kop warme chocolademelk.

TIP: Lees ook het artikel over de leukste reisgadgets die sowieso met jouw klanten mee op reis gaan.

Fashion for food

De termen ‘fashion’ en ‘food’ lijken misschien tegenovergesteld, toch komen deze twee steeds meer samen. We besteden steeds meer aandacht aan eten en drinken. Het moet niet alleen lekker smaken, maar het oog wil ook wat. En dat zorgt ervoor dat foodgerelateerde cadeaus ook populair zijn en blijven voor het kerstpakket. Van een kookboek tot een luxe pannenset, het mag chique zijn!

TIP: Wil je je medewerkers inspireren om een gezonde lunch klaar te maken? Lees dan onze tips voor het stimuleren van een gezonde lunch en en het motiveren van personeel om meer te bewegen. Want gezond en vitale medewerkers zijn ook productiever!

familie met kerst

Duurzaam kerstpakket

Het thema duurzaamheid mag ook niet ontbreken bij deze kerstpakketten trends. Het is een thema dat al een aantal jaren belangrijk is en voorlopig ook belangrijk zal blijven. Als organisatie kun je niet achterblijven als het gaat om duurzaamheid en er zijn verschillende manieren waarop je als organisatie een steentje kunt bijdragen aan een betere planeet. En dat kan ook door te kiezen voor duurzame kerstpakketten. Met een duurzaam kerstpakket help je niet alleen het milieu, maar laat je je medewerkers en relaties ook zien dat je veel waarde hecht aan duurzaamheid. Denk aan een pakket met producten van duurzame materialen zoals bamboe, kurk of rPET. Tegenwoordig is er volop keuze als het gaat om duurzame producten.

TIP: Wil je nog meer stappen zetten op het gebied van duurzaamheid? Lees dan het artikel ‘Stap voor stap naar een duurzaam bedrijf’. En lees ook onze artikelen over duurzame producten en duurzame materialen. In het kader van ‘IGO Green’ doneert IGO Promo sowieso een percentage van iedere bestelling aan One Tree Planted voor het planten van nieuwe bomen.

Met elkaar zijn

Zeker de afgelopen jaren hebben we ontdekt hoe belangrijk het is om met elkaar te zijn, om elkaar te steunen en elkaar te laten weten dat we het niet alleen hoeven doen. En dat geldt ook voor bedrijven. Het is fijn om je verbonden te voelen met het werk en de collega’s waarmee je samenwerkt. In tijden van corona was het maken van verbinding soms lastig door de afstand. Maar de deuren zijn weer open en we mogen dan ook vieren dat we met elkaar zijn! Geef een luxe eindejaarsgeschenk of een mooie fles wijn met wijnglazen. Of verras je medewerkers met een extra goed gevuld kerstpakket met lekkere hapjes om samen te delen.

TIP: Naast het geven van een kerstpakket kun je ook leuke activiteiten organiseren om samen het einde van het jaar te vieren. Zoals een borrel die je kunt combineren met karaoke of een pubquiz. Een kerstborrel is natuurlijk ook de ideale gelegenheid om het kerstpakket te geven! Je medewerkers kunnen weer connectie maken en zullen extra gemotiveerd zijn om het komende jaar weer volop aan de slag te gaan!

De winterbox: aftellen in december

Een trend op het gebied van kerstpakketten die in 2022 opkomt is de winterbox, waarmee de hele maand december extra feestelijk wordt. Denk bijvoorbeeld aan een adventskalender, maar dan in een doos met voor iedere dag in december een leuk cadeau. En dat hoeft geen groot cadeau te zijn. Van een bedrukte pen tot een ansichtkaart met een mooie quote. Zo kunnen je medewerkers iedere dag iets uitpakken en samen aftellen naar het nieuwe jaar.

TIP: Ook in de zomer kun je je medewerkers een leuk pakket geven om af te tellen naar de zomervakantie. Wanneer je zomerse producten laat bedrukken met je logo, dan gaat je bedrijf misschien wel letterlijk mee op vakantie. Lees voor meer leuke tips het artikel over zomermarketing.

Laat je inspireren door deze kerstpakketten trends in 2022 en verras jouw medewerkers met een origineel kerstpakket of eindejaarsgeschenk. Heb je hulp nodig bij de keuze? Neem dan gerust contact op.

By | 2022-08-25T13:34:03+02:00 25 juli 2022|