Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Duurzame druktechnieken: een bedrukking die extra lang mooi blijft

Bij het bestellen van relatiegeschenken of promotionele artikelen met je logo wil je natuurlijk dat de bedrukking lang mooi blijft. Met meer dan 75 jaar ervaring begrijpt IGO Promo precies wat nodig is voor duurzame bedrukking op diverse materialen. We maken gebruik van geavanceerde druktechnieken en verrichten veel handmatig werk om ervoor te zorgen dat elke opdruk langdurig mooi blijft. Maar welke duurzame druktechnieken gebruiken we precies en wat zijn hun voordelen? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Onze duurzame druktechnieken omvatten voornamelijk borduren, lasergravure en blinddruk. Welke techniek het beste resultaat geeft, hangt af van het type materiaal. Sommige producten bieden zelfs keuze tussen verschillende technieken. Hieronder volgt een uitleg over elk van deze technieken:

Borduren 

Borduren is een ambachtelijke druktechniek die voornamelijk wordt toegepast op textiel zoals handdoeken, polo’s, petten, jassen en tassen. Bij deze methode wordt met naald en draad een tekst, logo of afbeelding direct op het artikel gestikt. Het gebruik van hoogwaardige polyester draden zorgt ervoor dat het borduursel kleurvast blijft en niet krimpt, zelfs na herhaaldelijk wassen. Hierdoor is borduren ideaal voor duurzame bedrukking met een exclusieve uitstraling, met name geschikt voor bedrijfskleding die intensief gebruikt wordt en regelmatig in de was gaat.

Lasergravure 

Lasergravure is een zeer gewaardeerde techniek die veel wordt gebruikt voor het personaliseren van diverse hoogwaardige producten zoals luxe pennen, sleutelhangers en notitieboeken van bamboe. Deze methode maakt gebruik van geavanceerde, computergestuurde lasers die uiterst nauwkeurig graveren. Het resultaat is een permanente gravure die krasbestendig is en een verfijnde, luxe uitstraling geeft aan het product. Het enige aspect om rekening mee te houden is dat lasergravure niet in kleur kan graveren; de kleur van de gravure hangt af van het materiaal zelf, waarbij de laser de bovenste laag verwijdert om de onderlaag zichtbaar te maken.

Blindddruk

Blinddruk, ook wel bekend als embossing of droogstempelen, is een verfijnde druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Door het materiaal te bewerken ontstaat er een tastbaar reliëf, wat het product een exclusieve uitstraling geeft. Deze techniek wordt vaak toegepast op luxe notitieboeken, waarbij het reliëf subtiele details of zelfs het bedrijfslogo kan accentueren. Het resultaat is een stijlvol en tastbaar effect dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een gevoel van hoogwaardig vakmanschap uitstraalt.

Naast deze technieken is het belangrijk om te denken aan duurzame materialen die vriendelijk zijn voor het milieu. Ons assortiment omvat producten gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen zoals RPET (gerecycled polyester) en kurk, die helpen om de ecologische impact te verminderen.

IGO Promo biedt een breed scala aan duurzame relatiegeschenken die je kunt laten bedrukken met je logo of tekst. Populaire keuzes zijn onder andere roestvrijstalen (BPA-vrije) drinkflessen, draadloze opladers van bamboe en paraplu’s van gerecyclede petflessen. Deze producten dragen niet alleen bij aan het milieu, maar zorgen ook voor een blijvende indruk bij ontvangers.

Wil je meer weten over onze mogelijkheden voor duurzaam bedrukken of advies over de beste druktechniek voor jouw product? Neem gerust contact met ons op.

By | 2024-07-03T14:10:07+02:00 3 juli 2024|