Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Duurzame materialen: van bamboe tot tarwestro

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven hoog op de agenda en dat geldt ook voor IGO Promo. In een eerder artikel heb je al meer kunnen lezen over de stappen die je kunt zetten naar een duurzaam bedrijf en de duurzame producten in het assortiment van IGO Promo. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar duurzame producten, maar ook de materialen waarvan de producten gemaakt zijn. In het aanbod van IGO tref je dan ook producten van diverse duurzame materialen. Welke duurzame materialen zijn er allemaal? Wij zetten ze voor je op een rij. 

Het belang van duurzame materialen

Er zijn verschillende stappen die je als bedrijf kunt zetten op het gebied van duurzaamheid. Van het scheiden van afval tot vervangen van plastic bekers bij de koffieautomaat. Maar je kunt ook eens kritisch onderzoeken of het mogelijk is om duurzamer te verpakken of om producten van duurzame materialen in te kopen. Producten van duurzame materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, ze gaan ook nog eens lang mee én zorgen voor een positieve branding. Denk bijvoorbeeld aan duurzame giveaways of duurzame relatiegeschenken. De ontvangers merken meteen dat je veel waarde hecht aan duurzaamheid. En er is inmiddels een heel ruim aanbod met producten van verschillende duurzame materialen. Keuze genoeg dus! Maar laten we eerst eens meer vertellen over de verschillende materialen die duurzaam zijn en de producten die daarvan gemaakt zijn.

Bamboe

Is bamboe duurzaam? Het antwoord daarop is: ja! Bamboe is één van de snelst groeiende planten ter wereld, die nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het wordt inmiddels zelfs ‘het groene goud’ genoemd. Bamboe filtert CO2 uit de lucht en is het volledig recyclebaar. Bamboe materiaal is bovendien zeer sterk en buigzaam, waardoor er veel van gemaakt kan worden: van meubels tot tandenborstels. Dat is de reden dat bamboe producten steeds meer aan populariteit winnen.

Bij IGO Promo hebben we inmiddels een groot aanbod met bamboe producten, waaronder bamboe pennen, bamboe wireless chargers, bamboe snijplanken en notitieboeken van bamboe.

duurzame tandenborstel bamboe

Kurk

Kurk heeft een verrassende comeback gemaakt op het gebied van duurzame materialen. Maar wat is kurk eigenlijk? Kurk wordt gemaakt van de schors van de Kurkeik, die hiervoor niet gekapt hoeft te worden. De schors groeit gewoon weer aan. En dat maakt kurk zo duurzaam. Van oudsher werd kurk al veelvuldig gebruikt voor prikborden, onderzetters of het afsluiten van wijnflessen. Maar inmiddels worden er veel meer verschillende kurk producten gemaakt omdat dit materiaal stevig en recyclebaar is. 

Populaire kurk producten uit het assortiment van IGO Promo zijn kurken pennen, notitieboekjes met een kaft van kurk en een etui van kurk

rPET

Wist jij dat alle flesjes van Coca-Cola sinds 2020 van rPET gemaakt zijn? Ook dit duurzame materiaal wint steeds aan populariteit. Maar wat is rPET eigenlijk? rPET staat voor recycled polyethylene terephthalate ofwel gerecycled plastic. Dit is niet alleen duurzaam materiaal, maar de productie van rPET materiaal zorgt ook voor minder CO2-uitstoot en minder waterverbruik dan de productie van plastic. Plastic flesjes worden ingezameld, gesorteerd, gemalen en gewassen en na het smelten van dit schone gerecyclede plastic ontstaat nieuw, duurzaam rPET materiaal. 

Bij IGO Promo hebben we niet alleen rPET drinkflessen in ons aanbod, maar ook rPET pennen, rPET rugzakken, rPET zonnebrillen en rPET paraplu’s.

Vilt

Wat is vilt en wat zijn de voordelen van dit duurzame materiaal? Veel dieren verliezen met regelmaat hun vacht en met die haarvezels kan vilt worden gemaakt zonder het milieu extra te belasten. Vilt heeft veel voordelen: het neemt weinig tot geen vuil en vocht op, het is stevig materiaal, het is 100% biologisch afbreekbaar en het heeft van nature een antibacteriële werking. Het materiaal wordt bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt om tassen van vilt te maken.

Bij IGO Promo kun je ook terecht voor promotionele producten en relatiegeschenken van vilt. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde vilten tas of een laptoptas van vilt.

duurzame draadtas fruit

Jute

Jute heeft als bijnaam ‘Golden Fiber’ vanwege de goudachtige kleur en glans. Dit materiaal is een zeer duurzaam alternatief voor katoen en nylon. Wat is jute eigenlijk? Het materiaal wordt gemaakt van de Corchorus, een plant die zonder extra bewatering, mest- en bestrijdingsstoffen kan groeien. De grond wordt bovendien vruchtbaarder, de plant absorbeert CO2 en produceert veel zuurstof. Het materiaal is sterk en wordt daardoor veelvuldig toegepast voor het produceren van jute tassen, die je kunt laten bedrukken.

IGO Promo heeft inmiddels diverse tassen van jute in het aanbod. Denk aan een jute shopper, een jute draagtas of een jute rugzak.

Tarwestro

Tarwestro voelt aan als plastic en gaat heel lang mee. Het wordt gemaakt van de overgebleven stengels na het oogsten van tarwegraan. Deze stengel wordt omgezet naar pulp en dit wordt bijvoorbeeld gebruikt als grondstof voor het maken van bioplastic. Dit materiaal is vervolgens weer volledig recyclebaar, wat het extra duurzaam maakt. Producten van tarwestro hebben bovendien een hele natuurlijke uitstraling, waardoor het een gewild materiaal is.

Populaire producten van tarwestro in het assortiment van IGO Promo zijn bijvoorbeeld de tarwestro pennen, tarwestro bekers en zonnebrillen van tarwestro.

Hout

Hout is natuurlijk een bekend materiaal, maar is hout duurzaam? Tegenwoordig kun je er vanuit gaan dat alle legale houtkap duurzaam is. Hiervoor worden namelijk weer nieuwe bomen geplant. Let daarbij vooral op het FSC– of PEFC-keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer. Voor het winnen en produceren van duurzaam hout is weinig energie nodig en dat leidt dus tot een lagere CO2-uitstoot. En dat geldt ook voor het recyclen van hout. Dit zorgt ervoor dat het zeker tot de duurzame materialen gerekend mag worden. 

Er zijn heel veel keuzemogelijkheden als het gaat om producten van duurzame houtsoorten bij IGO Promo. Denk aan houten pennen, houten potloden en houten spelletjes.

upcycle stoel

Duurzame kerstpakketten

Ook bij het samenstellen van het kerstpakket valt er veel winst te behalen als het gaat om duurzaamheid. Met een duurzaam kerstpakket laat je zien dat je als organisatie een steentje wilt bijdragen aan een beter milieu. Kies voor een kerstpakket met producten van duurzame materialen of laat een duurzaam relatiegeschenk bedrukken met je logo. Lees ook het artikel met het antwoord op een aantal veelgestelde vragen over kerstpakketten voor meer informatie over de mogelijkheden bij IGO Promo.

IGO Green

Wanneer je producten bij IGO Promo bestelt, draag je sowieso al een steentje bij aan een beter milieu. Bij iedere bestelling doneert IGO namelijk een percentage aan One Tree Planted, een organisatie die zorgt voor het planten van nieuwe bomen. Hoe groter de order, hoe meer bomen geplant worden. Dat is IGO Green!

Meer weten over onze duurzame relatiegeschenken?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor duurzame relatiegeschenken voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Wij helpen je graag om de juiste duurzame keuzes te maken. Samen op weg naar een beter milieu!

By | 2023-06-30T13:25:08+02:00 12 augustus 2021|