Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Laat je werknemers ultiem ontspannen tijdens kerst!

We kunnen allemaal op zijn tijd wel wat ontspanning gebruiken. En aan het einde van het jaar misschien nog wel meer. En wanneer je werknemers voldoende ontspanning hebben, zullen ze uiteindelijk beter presteren en lekker fris beginnen in het nieuwe jaar. Bovendien komen de kerstdagen er weer aan. Een tijd waar we eigenlijk allemaal ontspannen van willen genieten. En wist je dat je er als werkgever voor kunt zorgen dat je werknemers kunnen ontspannen de aankomende kerstdagen? Ook als ze moeten werken met kerst. In dit artikel geven we een aantal tips. En laten we bij IGO Promo ook een aantal ideale producten hebben die kunnen bijdragen aan de ontspanning tijdens kerst. Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!  

Start tijdig met de voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook als het om de voorbereidingen voor de kerstdagen gaat. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je zelf ook een stuk meer ontspannen richting de kerstdagen kunt gaan. En dat kan dus nooit te vroeg zijn. Bedenk bijvoorbeeld wat je wilt organiseren en wat je als gaat geven. Wist je dat veel corporates in mei of juni al op zoek gaan naar een kerstpakket? Kleinere ondernemingen meestal in oktober of november. Lees nog meer in het artikel met de antwoorden op veelgestelde vragen over kerstpakketten.

Tip: stel een adventskalender samen zodat je werknemers op een leuke manier kunnen aftellen richting kerst. Stuur ze bijvoorbeeld een doos met 27 verrassingen die ze open kunnen maken. En dat hoeven geen grote verrassingen te zijn. Denk aan een notitieblok met logo, een fijne pen met logo, een quizvraag of leuke quote. Iedere dag iets leuks om uit te pakken!

advent kalender

Zorg voor een leuke aankleding van het pand

Een leuke aankleding van het winkel- of kantoorpand zorgt automatisch al voor het echte kerstgevoel. Natuurlijk mag een mooie kerstboom niet ontbreken, maar er zijn nog veel meer manieren om te zorgen voor een sfeervolle aankleding. Denk aan gezellige lampjes, (elektrische) kaarsjes, kerstkransen en kerstknuffels. En zet mokken met ‘merry christmas’ erop in de keuken of kantine. Dat geeft meteen extra sfeer als de medewerkers hier koffie, thee of warme chocolademelk uit drinken. Laat je mokken bedrukken bij IGO Promo en je kunt er ook nog eens je eigen logo bij zetten.

Tip: laat kerstboomdecoratie, zoals een keramieken ster of een stalen kerstboom, met je logo bedrukken. Niet alleen leuk om op kantoor in de kerstbomen te hangen, maar ook om aan je medewerkers te geven. Zo kunnen ze thuis de kerstboom versieren en meteen zorgen voor een stukje branding.

Pak extra uit met kerst

Verwen je werknemers met een extra goed gevuld kerstpakket! Eerder schreven we een artikel over de kerstpakketten trends in 2021 en daaruit bleek al dat een goed gevuld of luxe kerstpakket een trend is die in 2021 zal doorzetten. Denk daarbij aan een traditioneel kerstpakket met extra veel inhoud. Maar je kunt ook kiezen voor een extra luxe eindejaarsgeschenk in combinatie met een kerstpakket. Of geef je medewerkers zowel met kerst als in het nieuwe jaar een kerstpakket en/of een geschenk.

Tip: IGO Promo biedt de mogelijkheid om de kerstpakketten en losse producten in een showroom te bekijken. Zo kun je naar eigen wens een kerstpakket samenstellen voor je medewerkers met producten waarmee ze lekker ontspannen de kerstdagen in kunnen gaan.

Stel een kerstpakket samen met ingrediënten om te ontspannen

Maar wat zijn leuke producten om toe te voegen aan een kerstpakket om je werknemers te laten ontspannen? Denk aan ontspanning in de breedste zin van het woord. Want hoe heerlijk is het bijvoorbeeld om in je badjas met een fleecedeken op de bank te zitten met een glaasje wijn of een mok met warme chocolademelk? En denk ook aan producten om lekker buiten te ontspannen, zoals wireless earbuds die je kunt dragen tijdens het wandelen of hardlopen en je extra warm aan te kleden met een hoodie of bodywarmer. Bij IGO Promo kun je al deze producten laten bedrukken met jouw logo. Op die manier kunnen je medewerkers niet alleen ontspannen, maar dragen ze ook bij aan de bekendheid van het bedrijf. Voeg op die manier een aantal leuke producten toe met logo die je medewerkers met trots zullen dragen of gebruiken.

Tip: geef je werknemers een vrije dag cadeau die ze kunnen gebruiken om lekker een dagje te ontspannen. Dat is pas een origineel kerstgeschenk dat ze zeker zullen waarderen!

christmas hampers

Eet gezellig samen tijdens een kerstlunch of kerstdiner

Laat je werknemers even heerlijk ontspannen met elkaar tijdens een kerstlunch of kerstdiner. Hiervoor kun je natuurlijk naar een restaurant gaan, maar op kantoor kun je met de juiste aankleding ook zorgen voor een sfeervolle lunch of diner. Ga gezellig samen gourmetten of laat de werknemers die het leuk vinden samen koken. Dat is voor veel mensen toch ook een stukje ontspanning!

Tip: kleed de tafel voor de kerstlunch of kerstdiner aan met een mooie broodplank, kaasplank, een wijnkoeler, borden en glazen. Deze producten kun je ook allemaal laten bedrukken met je logo bij IGO Promo.

Organiseer een kerstborrel

Waar afgelopen jaar veel kerstborrels virtueel plaats moesten vinden, is dit jaar de kans groot dat het weer ‘in het echt’ kan. En maak daar gebruik van als bedrijf. Het is fijn als de medewerkers elkaar kunnen zien voor de kerstvakantie of voordat de drukte met kerst begint. En dat hoeft niet alleen een kerstborrel te zijn, maar je kunt ook denken aan kerstactiviteiten zoals een pubquiz, bingo- of spelletjeavond.

Tip: wist je dat je bij IGO Promo ook kerstmutsen met logo kunt laten bedrukken? Leuk om weg te geven tijdens de kerstborrel!

kerstborrel

Zorg voor ontspanning op kantoor

Natuurlijk zorgen al die gezellige kerstcadeaus en -borrels voor ontspanning. Maar je kunt er ook op een andere manier voor zorgen dat je medewerkers echt even ontspannen op kantoor. Dit kan bijvoorbeeld door middel van meditatie, yoga en rek- en strekoefeningen! Dit hoef je niet zelf voor te doen, maar je kunt ook iemand uitnodigen die een clinic komt geven. De oefeningen kunnen ze thuis ook doen, zodat ze weer een stuk uitgeruster naar kantoor komen. Twee vliegen in één klap.    

Tip: lees ook de artikelen met 5 gratis sportapps en de tips om je medewerkers in beweging te krijgen. Na een uurtje sporten voelen ze zich meteen meer ontspannen.

Motiveer je medewerkers voor het nieuwe jaar

De kerstdagen zijn het ideale moment om een vooruitblik te werpen op het komend jaar en ervoor te zorgen dat je werknemers niet alleen ontspannen tijdens kerst, maar ook gemotiveerd aan het nieuwe jaar beginnen. Stimuleer je medewerkers om na te denken over hun goede voornemens en kijk ook hoe je hier zelf op kunt inspelen als werkgever. Voeg bijvoorbeeld cadeaus toe aan het kerstpakket zoals een gepersonaliseerd dagboek, een schrijfset en een agenda. Of denk aan handige items voor een gezonde lunch op het werk zoals een Mepal lunchpot of een shakebeker om zo het nieuwe jaar gezond te starten. 

Zo zie je maar dat er genoeg mogelijkheden zijn om ervoor te zorgen dat je medewerkers ontspannen tijdens kerst en weer gemotiveerd zijn om het nieuwe jaar in te gaan.

By | 2021-10-25T10:46:35+02:00 5 oktober 2021|