Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Let’s workout: 5 gratis sportapps!

Sporten is gezond! Deze uitspraak horen wij allemaal weleens. Maar soms ontbreekt het aan motivatie, aan tijd of gewoonweg het vinden van de juiste sport. Daar brengen de vele sportapps verandering in. Die maken het namelijk op een hele makkelijke manier mogelijk om zelf thuis te sporten, om doelen te stellen en te kijken wat jij het leukste vindt om te doen. En om jou te helpen, zetten we in dit artikel 5 leuke, gratis sport apps op een rij. Stuur de tips door naar je medewerkers of naar je collega’s en motiveer elkaar om lekker sportief bezig te zijn! 

Waarom thuis sporten?

Behalve dat je fit wordt van sporten heeft het nog meer voordelen. Wist je dat 79% van de werknemers productiever is op de dagen dat ze sporten? Het is ook het ideale moment om de (werk)dag af te sluiten. Na een uurtje sporten voel jij je meteen meer ontspannen. Veel medewerkers geven aan ‘geen tijd’ te hebben om te sporten of gaan liever niet naar de sportschool na hun werkdag. 

Ga eens sporten met een sport app

Sporten is gezond, dat is duidelijk. En om wat extra motivatie bij het sporten te krijgen adviseren wij om gebruik te maken van een fitness app. Dit zorgt voor het laatste zetje in de juiste richting. Het voordeel is dat je prestaties terug kunt zien, doelen kunt opstellen en bijhouden wanneer deze bereikt zijn. Daag vooral je collega’s uit voor een vriendschappelijke competitie. 

Onze top 5 gratis sportapps 

Met onderstaande apps kan iedereen vandaag nog beginnen! De 5 populairste sportapps zijn bovendien allemaal gratis te downloaden voor IOS en Android. Je hebt bij het gebruiken van de apps vaak geen of weinig sportartikelen nodig. Zorg alleen dat je genoeg water drinkt of neem een sportieve waterfles mee voor onderweg. Nog leuker is om een collega uit te nodigen en samen een rondje te wandelen of mountainbiken.

1. Runkeeper

De runkeeper app is perfect voor als je gaat hardlopen of fietsen. Je sportprestaties worden bijgehouden via GPS. Hierbij krijg je de keuze om trainingen te selecteren en begeleiding te krijgen. Runkeeper is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. De app houdt je prestaties bij en hierdoor kun jij  jouw eerdere prestaties vergelijken met de prestaties van vrienden en collega’s. De sportactiviteit die je opneemt die Runkeeper kun je makkelijk delen op social media via de app. 

Android iOS store

2. Nike training club

Het aanbod in deze app is enorm. Er staan ruim 185 work-outs in, bedacht door personal trainers van het merk Nike. De trainingen zijn laagdrempelig en je kunt kiezen uit trainingen op het gebied van cardio, yoga, steps, fitness en meer. Iedere oefening wordt uitgebreid voorgedaan middels video, hierin leggen de trainers uit hoe je de techniek kunt toepassen. De trainingen pas je makkelijk aan naar ieder niveau, en daardoor is de app vrijwel geschikt voor iedereen. 

AndroidiOS store

3. Strava

Met Strava meet je vrijwel alle sportactiviteiten. De app focust zich het meest op fietsen en hardlopen, verder kun je o.a. ook hiken, mountainbiken en schaatsen meten. Hiermee kun je ook je vooruitgang bijhouden. Het unieke van deze app is dat er een competitie-element in zit. Je kunt prestaties vergelijken met andere gebruikers in de app. En hij vergelijkt eerdere prestaties waardoor je een persoonlijk record kunt neerzetten. 

AndroidiOS store

4. 7 minute workout

Voor wie het lastig vindt om veel tijd te besteden aan sporten is deze app wellicht de oplossing. Met deze app kun je iedere dag thuis een korte work-out doen van 7 minuten. Hierdoor blijf je fit en gezond. Wederom heb je hier de keuze uit verschillende intensieve work-outs. En tijdens de sessie krijg je ook nog eens een peptalk van je trainer. 

Android iOS store

5. Ommetje lopen

Iedere dag een wandeling maken is een goed alternatief om fit te blijven. De app is ontwikkeld samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en motiveert jou om iedere dag een wandeling te maken. Nadat je een wandeling gemaakt hebt verteld Erik een leuk hersen feitje. Net als de andere apps geeft ook deze de mogelijkheid om vrienden en collega’s uit te dagen voor een wandel competitie. 

Android iOS store

Start een competitie op de werkvloer

In een vorig artikel leggen we uit hoe jij je medewerkers in beweging kan krijgen en vertellen we over het organiseren van een jaarlijkse challenge. Wist je dat je in de meeste sport apps je prestaties kunt vergelijken met je collega’s? Organiseer een challenge en houdt de tussenstand bij in de app. De meeste sportactiviteiten zijn makkelijk uit te voeren tijdens- of naar je werktijd. Denk eens aan een wandeling buiten tijdens een vergadering of sluit de dag af door meteen naar je werk een rondje te fietsen. Dit zorgt ervoor dat jij je (werk)dag kunt afsluiten en dat je gezond blijft.

Tip: motiveer je medewerkers door een gepersonaliseerd sportartikel cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een sporthanddoek met naam, een functionele budget sporttas, een t-shirt met jouw bedrijfsnaam of een drinkfles met logo! Zo zorg je meteen voor een stukje internal branding en daag je ze uit om vandaag nog aan de slag te gaan. 

Nu jij bekend bent met de 5 leukste gratis sportapps staat niets meer in de weg!

By | 2022-05-11T12:48:07+02:00 3 maart 2021|