Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Milieuvriendelijke promotionele producten: het effect van ongebruikelijke materialen

In een wereld waar duurzaamheid de sleutel is naar een betere toekomst, zoeken bedrijven voortdurend naar innovatieve manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact te hebben op het milieu. Dat is ook één van de belangrijke onderdelen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven die promotionele producten verkopen vormen hierop geen uitzondering. Traditionele materialen zoals plastic en metaal maken plaats voor duurzame materialen die niet alleen zorgen voor merkherkenning, maar ook een bijdrage leveren aan een groenere planeet. Denk bijvoorbeeld aan promotionele producten die gemaakt zijn van bamboe of kurk, maar er zijn ook ongebruikelijke materialen in opkomst die milieuvriendelijk zijn. Nieuwsgierig welke materialen dat zijn? In dit artikel zetten we er een aantal op een rij.

Olifantenpoeppapier

Ja, je leest het goed. Het is mogelijk om olifantenpoep te transformeren tot uniek, duurzaam papier. Dit papier van olifantenmest heeft meerdere voordelen: 

  • Meervoudige vermindering van ontbossing.
  • Minder gebruik van chemicaliën in het productieproces.
  • Recycling van waterbronnen.
  • Vermindering van afval.

Eén enkele olifant produceert dagelijks maar liefst 500 kilogram mest, voldoende om 1000 vel A4-papier, 20 tijdschriften of 150 draagtassen van te maken. En zo heeft papier van olifantenpoep nog veel meer toepassingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het ‘Elephant Poo notitieboek’ in het aanbod van IGO Promo. Een duurzaam kantoor-item voor alle notities.

Appelleer

Wist jij dat het mogelijk is om leer te maken van appelafval? De overgebleven pulp van appels wordt samengeperst en dat ziet eruit en voelt aan als echt leer. Het afval van de appels wordt verwerkt en vervolgens gecombineerd met een mix van PU, polyester en katoen. Dit zorgt voor appelleer met een luxueuze textuur en een milieuvriendelijke uitstraling. Een dierproefvrij en milieubewust alternatief voor het maken van portemonnees, sleutelhangers en meer. Zo heeft IGO Promo ook een aantal producten van appelleer in het aanbod opgenomen. Milieuvriendelijke producten die goed zijn voor je merk én de planeet.

Steenpapier

Steenpapier is papier dat voornamelijk gemaakt is van mineraal steenafval. Het is een aantrekkelijk en zeer duurzaam alternatief voor gewoon papier, omdat er bij de productie veel minder hulpbronnen nodig zijn:

  • Geen bomen
  • Geen water
  • Geen bleekmiddel
  • Geen chemicaliën

IGO promo heeft meerdere producten van steenpapier in het aanbod opgenomen, waaronder notitieboeken en portfolio’s. Producten die door het hergebruiken van steenresten de schoonheid van duurzaamheid laten zien en een vleugje elegantie toevoegen aan ieder kantoor.

Koffiedik

Van koffiebonen kun je niet alleen heerlijke koffie maken, maar de resten die achterblijven na het maken van koffie vormen een grondstof voor het maken van producten. Het is organisch en biologisch materiaal en daardoor zeer milieuvriendelijk. Zowel voor koffieliefhebbers als milieubewuste consumenten hangt de geur van duurzaamheid in de lucht met producten die gemaakt zijn van gerecycled koffiedik. En als je de producten van koffiedik bekijkt in het aanbod van IGO Promo, zul je zien dat er zeer uiteenlopende producten mee gemaakt kunnen worden: van zeep tot bloempotten.

Maïsafval

Maïs is een zeer veelzijdig gewas, waarvan zelfs het afval bruikbaar is. Het levert een bijzonder bijproduct dat bekend staat als PLA (polyactide of polymelkzuur). PLA is meestal afgeleid van de suikers die voorkomen in maïszetmeel, cassave of suikerriet. Om PLA te maken, worden de maïskorrels in heet water gemengd met zwaveloxide, zodat alle componenten in dit mengsel zich weer ontwikkelen tot zetmeel, eiwitten en vezels. Deze vezels worden gesponnen tot garen, dat als basis dient voor diverse milieuvriendelijke producten zoals tassen of een herbruikbare maïsponcho. De milieuvriendelijke eigenschappen van PLA maakt het materiaal zeer bijzonder: het is 100% biologisch afbreekbaar, 100% composteerbaar én CO2-neutraal.

Groeipapier

Wanneer je groeipapier ofwel zaadpapier in de grond plant, valt het op een natuurlijke manier uiteen, waardoor de zaden de kans krijgen om uit te groeien tot levendige bloemen. Een eenvoudige manier om afval te minimaliseren en letterlijk en figuurlijk bij te dragen aan een groene toekomst. Stem de tekst op het groeipapier af op de groei van je bedrijf of een andere mooie boodschap en laat het papier zijn werk doen voor de ontvangers. Ontdek het aanbod met producten van groeipapier en laat je klanten en medewerkers genieten van het opbloeien van hun merkcadeaus tot prachtige bloemen.

Door te kiezen voor promotionele producten die gemaakt zijn van deze ongebruikelijke, maar zeer duurzame materialen, levert je bedrijf een positieve bijdrage aan het milieu en laat je dit ook zien aan de ontvangers. De producten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar hebben ook een intrigerend achtergrondverhaal dat je klanten, relaties en medewerkers zeker zal boeien.

IGO Promo streeft ernaar om je een breed scala aan producten van milieuvriendelijke materialen aan te bieden, inclusief producten die gemaakt zijn van deze unieke materialen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe jouw bedrijf een blijvende goede indruk én een kleinere voetafdruk op de aarde achterlaat. Samen kunnen we het verschil maken, let’s go green!

By | 2023-11-08T12:25:54+01:00 8 november 2023|