Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Promoot je merk(waarden) met milieuvriendelijke promotieproducten

Duurzaamheid is een topprioriteit geworden voor iedere sector wereldwijd. Klimaatverandering en de toenemende impact van CO2-uitstoot en afvallozing heeft een groen bewustzijn gecreëerd en groeien onder klanten en overheden.

Op duurzame wijze werken is niet langer een optie:
Duurzaamheid moet een transversale aanpak zijn die van invloed is op alle bedrijfsbeslissingen – inclusief merkcommunicatie en marketing. Daarom kunnen alle campagnes die gepaard gaan met promotionele geschenken of bedrukte giveaways ook aansluiten op jouw milieuvriendelijke beleid. Plastic producten hebben onze dagelijkse levens overspoeld en de promotieproductensector was geen uitzondering. De trend is echter aan het veranderen en tegenwoordig zijn er geweldige duurzame alternatieven om je merk te promoten.

Milieuvriendelijk promotionele producten gemaakt van gerecyclede materialen, zoals karton en PET, en biologisch afbreekbare materialen, zoals katoen en bamboe, zullen niet alleen bijdragen aan het verkleinen van de totale hoeveelheid plasticafval, maar ze laten ook aan je opdrachtgevers, partners en (nieuwe) werknemers zien dat je bedrijf toegewijd is aan het milieu.

Hier volgt een overzicht van de beste duurzame materialen voor promotieproducten:

  • Karton: het gemakkelijkste materiaal om te recyclen

Karton is één van de makkelijkste en milieuvriendelijkste materialen om te recyclen.
Kartonnen producten maken van gerecycled materiaal, in plaats van nieuwe vezels, bespaart duizenden bomen, water (het vereist 99% minder water om te verwerken) en energie (tot wel 50% minder).
Bovendien zijn gerecycled karton -en papier- de perfecte materialen voor notitieblokken.
Plus: ze zijn 100% biologisch afbreekbaar! Draag je steentje bij aan het tegengaan van wereldwijde ontbossing en promoot je merk met gerecyclede materialen. Jouw partners, leveranciers, klanten en werknemers zullen het gebaar waarderen – en de planeet ook.

  • Bamboe: een hard gras dat veel sneller groeit dan bomen

Bamboe groeit extreem snel doordat het een grassoort is. Daarom kan bamboe snel terug groeien nadat het geoogst is, zonder dat het opnieuw geplant hoeft te worden. Sterker nog, een normale bamboescheut kan binnen drie tot zes jaar volledig volwassen worden, terwijl een esdoorn daar wel 30 jaar over kan doen, en 150 jaar kan leven.

Met de opkomst van milieuvriendelijke producten winnen bamboe snijplanken of bamboe powerbanks het aan populariteit ten koste van traditionelere materialen, zoals hout en plastic. Wil je een indruk maken op je opdrachtgevers, partners en leveranciers? Dat gaat hiermee zeker lukken!
Daarnaast is bamboe een werkelijk veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden om meerdere producten te maken, van snijplanken en koffiebekers, tot pennen, lunchboxen en zelfs rekenmachines!
Bovendien is bamboe een lichtgewicht maar zeer duurzaam materiaal (het wordt gezien als harder dan de meeste houtsoorten) en het heeft een stijlvolle en elegante look. Met andere woorden: bamboe is een voor de hand liggende keuze als het gaat om milieuvriendelijke materialen voor promotieproducten!

  • Katoen: duurzaam, hernieuwbaar en 100% biologisch afbreekbaar

Katoen is de grootste natuurlijke vezel gebruikt om weefsel mee te maken, en het beste alternatief voor chemische vezels. Daarnaast is katoen duurzaam, hernieuwbaar en 100% biologisch afbreekbaar, wat het een geweldige keuze maakt voor milieuvriendelijke producten. Bovendien hebben innovaties in de textielindustrie in de laatste 20 jaar gezorgd dat de impact van zijn productie veel kleiner is. De energie die nodig is om 1 pond katoen te produceren is met 66% verminderd, de uitstoot van de teelt met 33% en er is 34% minder bodemverlies en 49% minder waterverbruik. Van katoen gemaakte producten bieden ook een groot aantal mogelijkheden qua merkpromotie, waarbij gepersonaliseerde t-shirts en promotionele winkeltassen de meest voorkomende artikelen zijn.

  • Gerecyclede PET: gaat de impact van nieuw geproduceerde plastic tegen

PET is één van de meest gebruikte plastics voor consumenten. Het wordt meestal gebruik als verpakkingsmateriaal voor flessen, verpakkingen voor levensmiddelen en andere consumptiegoederen. PET biedt echter een groot voordeel: het kan in dezelfde vorm gerecycled worden, opnieuw en opnieuw. Als we een groot percentage van al dat plastic weten te hergebruiken, kunnen we de hoeveelheid afval ontzettend verkleinen.
De hoeveelheid gerecyclede PET-flessen was in Europa in 2015 bijna 50% en is nog steeds aan het toenemen! Gerecyclede PET-producten zijn kosteneffectief, maar belangrijker nog: ze helpen de schade aan het milieu door de productie van nieuw plastic tegen te gaan.

  • Kurk: spaar de bomen en help het milieu

Kurk wordt van oudsher geassocieerd met wijn; dat is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je het over kurk hebt. Dit robuuste waterdichte materiaal wordt echter ook voor vele andere doeleinden gebruikt, van woningdecoratie tot promotieproducten. Kurk wordt gemaakt van de bast van de kurkeik. Het proces waarbij de bast van de boom wordt gehaald is niet schadelijk voor de boom en het is 100% hernieuwbaar. Om precies te zijn is er iedere 9 jaar een nieuwe bast.

Daarom komt dit materiaal rechtstreeks uit de natuur en is het niet schadelijk voor het milieu. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en komt er erg weinig verwerking bij kijken. Wil je laten zien hoeveel je geeft om de bomen en het milieu? Van kurk gemaakte producten  zoals dit notitieboekje of karaf zijn de perfecte keuzes voor jou!

  • Duurzame materialen zijn de toekomst van promotionele producten

Promotieproducten en relatiegeschenken zijn geweldige marketingtools om je merk te promoten, bewustzijn te vergroten en je waardering te tonen aan klanten, partners, leveranciers en werknemers. Ze zijn ook een weerspiegeling van je bedrijf en het imago dat je wil laten zien. Daarom kunnen ze geweldige manieren zijn om aan de wereld te laten zien hoe milieubewust jouw bedrijf is.

Hoe? Door milieuvriendelijke promotionele producten te gebruiken om je merk te promoten!

By | 2021-02-18T09:52:46+01:00 17 september 2019|