Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

QR-code als print bedrukken: dit moet je weten!

Het printen van een QR-code op producten biedt verschillende voordelen voor jou als bedrijf. De letters QR staan voor Quick Response, ofwel ‘snelle reactie’. Het doel van zo’n code is dan ook om snel en eenvoudig informatie over te brengen. Van productdetails en specificaties tot gebruiksinstructies en recensies. Het kan dus voor je bedrijf worden ingezet als een effectieve marketingtool voor het delen van promotievideo’s, kortingsvouchers en exclusieve aanbiedingen. 

Daarnaast verbindt het eenvoudig de fysieke wereld met de digitale wereld, omdat je klanten naar je website of sociale media leidt. Je biedt een helpende hand aan de klantervaring en neemt onnodige stappen weg in het aankoopproces van je producten of diensten. 

Een bijkomend voordeel is het gemak van interactie met mobiele apparaten. Als ontvanger scan je eenvoudig deze code met je telefoon. Zo kunnen fabrikanten QR-codes gebruiken voor productregistratie en garantiedoeleinden, waardoor klanten van jouw producten of diensten snel toegang krijgen tot ondersteuning en services. 

Als je de kracht van QR-codes op je producten wilt benutten, zijn er wel enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden. Hier zijn een aantal slimme stappen om ervoor te zorgen dat je QR-codes kan printen van topkwaliteit en ze effectief functioneren op verschillende materialen en producten:

1. Aanleveren als vectorbestand voor optimale kwaliteit

Begin met de basis: zorg ervoor dat je je QR-code aanlevert als een vectorbestand. Dit garandeert optimale kwaliteit, vooral bij het schalen naar verschillende afmetingen. Of het nu op een klein productlabel of een grotere verpakking is, een vectorbestand behoudt de scherpte. Benieuwd hoe je zo’n bestand maakt? We schreven eerder een blog over hoe je een vector bestand maakt!

2. Minimale grootte van 20 x 20 mm

Houd rekening met de grootte van je QR-code. Een minimum van 20 x 20 mm wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat de code goed leesbaar blijft. Te kleine codes kunnen moeilijk te scannen zijn, wat ten koste gaat van de gebruikerservaring.

3. Contrastkleur tegenover de ondergrond

Zorg voor voldoende contrast tussen de QR-code en de ondergrond waarop deze wordt geplaatst. Dit verbetert de scanbaarheid en zorgt ervoor dat de code goed opvalt, zelfs op afstand.

4. Vermijd grovere materialen en lasergravures op hout

Voorkom het gebruik van QR-codes op grovere materialen zoals jute tassen, aangezien stukjes van de code hierdoor verloren kunnen gaan. Evenzo, vermijd het gebruik op houten artikelen met lasergravures, omdat de lasertechnologie per artikel kan verschillen en de scanbaarheid kan beïnvloeden.

5. Speciale overwegingen voor ronde en conische artikelen

Bij ronde artikelen, zoals flessen, beperk de QR-code tot maximaal 20 x 20 mm om vervorming te voorkomen. Vermijd QR-codes op conische artikelen, omdat tijdens het drukken vervorming kan optreden, wat de scanbaarheid in gevaar brengt.

6. Niet op transparante artikelen

QR-codes moeten niet worden gebruikt op transparante artikelen zoals flessen. De transparantie kan interfereren met de leesbaarheid van de code, wat de functionaliteit ervan teniet kan doen.

Door deze richtlijnen te volgen, zorg je ervoor dat je QR-codes niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook optimaal functioneren op verschillende materialen. Hierdoor krijgen je klanten moeiteloos toegang tot waardevolle informatie en hebben ze interactie met je producten of diensten.

By | 2023-12-22T15:51:31+01:00 22 december 2023|