Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Dit zijn de trends voor relatiegeschenken in 2024

Wij vinden het bij IGO Promo belangrijk om de trends voor relatiegeschenken in de gaten te houden. Als specialist in het bedrukken van relatiegeschenken staan we klaar om je advies te geven over de relatiegeschenken die het beste bij je doelgroep passen. Daarbij houden we ook rekening met de trends. Wat zijn de meest populaire relatiegeschenken? Welke ontwikkelingen vallen op? In 2024 zien we een aantal nieuwe ontwikkelingen, maar ook trends die zich verder voortzetten. In dit artikel vertellen we daar alles over.

1. Snelle levertijd

Waar we in het verleden geen probleem hadden met een langere levertijd, verwachten we nu dat producten steeds sneller binnen zijn. En dat komt omdat we dat als consument ook gewend zijn. Buiten dat zijn er verschillende situaties waarin we binnen een kort tijdsbestek producten nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan giveaways voor een beurs die volgende week plaatsvindt of relatiegeschenken die je lastminute wilt bestellen. IGO Promo houdt daar rekening mee en daarom hebben we in ons aanbod een filter toegevoegd met ‘snelle levering’. Zo zie je in één oogopslag welke producten we extra snel leveren.

2. Relatiegeschenken van ongebruikelijke materialen

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk topic en deze trend zal zich in 2024 verder voortzetten. Veel bedrijven zijn op zoek naar stappen die ze kunnen nemen naar een duurzamer bedrijf. Eén van die stappen is het nadenken over goede, duurzame alternatieven voor relatiegeschenken. En daarin zien we een aantal originele, ongebruikelijke materialen naar voren komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een notitieboek van olifantenpoeppapier? Of een portemonnee van appelleer? Lees meer in het artikel over het effect van producten van ongebruikelijke materialen. Stel een duurzaam pakket samen of bedenk een leuke actie waarbij je groene producten weggeeft. Zo lever je niet alleen een bijdrage aan een betere planeet, maar geef je ook een goed signaal af aan de buitenwereld.

3. Energie besparen

Energie besparen is nog steeds het gesprek van de dag. En in lijn met de duurzame relatiegeschenken is dit een onderwerp waar je als werkgever direct en indirect een bijdrage aan kunt leveren. Je kunt de verwarming een graadje lager zetten én ervoor zorgen dat de medewerkers het minder koud hebben, zowel thuis als in het bedrijfspand. Geef ze bijvoorbeeld een lekkere warme deken, hoodie of fleecejack, waar je ook je logo op kunt laten drukken. Of denk aan hippe relatiegeschenken zoals een powerbank of fietslamp op zonne-energie. Op die manier kan weer elektriciteit bespaard worden. Alle beetjes helpen.

4. Lokale producten

Waarom zou je producten van heel ver laten komen, terwijl ze lokaal en nationaal ook verkrijgbaar zijn? We zien als trend dat consumenten steeds vaker kiezen voor lokaal gemaakte relatiegeschenken. Denk aan ‘Made in Holland’-producten zoals een blik met stroopwafels. Maar ook relatiegeschenken die in Nederland geproduceerd worden, zoals een Mepal lunchbox. Laat je verrassen door de verschillende oerhollandse producten die je kunt laten bedrukken met jouw logo of een andere opdruk. Ook voor deze lokale producten hebben we in het aanbod van IGO Promo een handige filteroptie: ’land van herkomst’.

5. Kwaliteit voor kwantiteit

Het gaat steeds meer om de kwaliteit van producten en minder om de kwantiteit. We zien een opmars van de meer ‘premium’ items. Items die ook zowel letterlijk als figuurlijk meer waard zijn en een lange levensduur hebben. Men geeft liever wat meer geld uit aan goed bruikbare producten dan goedkope items die sneller stuk gaan. Denk bij premium relatiegeschenken bijvoorbeeld aan de volgende producten:

6. Employer branding

Er staan nog steeds veel vacatures open en het is niet altijd even makkelijk om aan goed personeel te komen. Je komt er bijna niet onderuit om creatieve oplossingen te bedenken om in beeld te komen bij potentiële medewerkers. Dat wordt ook wel ‘employer branding’ genoemd. In de essentie draait dit om het uitdragen van het juiste beeld van jouw bedrijf. Laat zien hoe leuk het is om bij jouw bedrijf te werken. Zorg ervoor dat je medewerkers ook met trots je merk uitdragen. En daar kunnen items zoals een pet of jas met logo ook aan bijdragen. Maar denk ook aan het uitloven van een bonus of geschenk bij het aandragen van nieuw personeel. Heb je nieuwe medewerkers gevonden? Laat ze dan met een extra goed gevoel hun eerste dag beginnen door het geven van een welkomstpakket. Misschien delen ze dit wel met vrienden, kennissen of op social media!

Met behulp van bovenstaande relatiegeschenken trends heb je in ieder geval genoeg inspiratie voor 2024. Verras je medewerkers, klanten en relaties met een bedrukt relatiegeschenk en je zorgt meteen voor een goede branding!

By | 2024-03-20T10:00:20+01:00 9 januari 2024|