Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Verschillende kersttradities op de werkvloer in Europa

We houden van kerst: familiereünies, lekker eten en (grotendeels) leuke cadeaus. Vanuit een zakelijk oogpunt zijn deze feestdagen echter ook een goede kans om banden tussen collega’s en medewerkers te versterken. Ieder land in Europa heeft zijn eigen tradities, lees hier onze selectie van de beste werkgerelateerde kersttradities.

– Bedrijfsdiners

Kerst gaat over veel dingen, maar eten hoort er sowieso bij. Zakelijke kerstdiners zijn bijna een verplichte traditie in heel Europa. Trek een pak aan, ga naar een chic restaurant en breng een fijne tijd door met je collega’s. Het is ook een geweldige kans om mensen te ontmoeten van andere afdelingen, die je niet dagelijks tegenkomt. Een stukje advies: na deze diners wordt er vaak geborreld, en stevig ook. Dus wees voorzichtig, vooral als je baas er ook bij is!

– Relatiegeschenken

Kerst is ook de perfecte tijd om je leveranciers, zakenpartners en opdrachtgevers te laten weten hoezeer je ze waardeert, en relatiegeschenken zijn de meest effectieve manier om dat te doen. Alsnog moet je ervoor zorgen dat je geschenken leuk en praktisch zijn; anders kunnen ze je reputatie zelfs schaden! Geen inspiratie? Bekijk dan onze inspiratiepagina waar wij jou helpen met de zoektocht naar het juiste eindejaarsgeschenk.

– Kerstpakketten

In landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk is het gebruikelijk dat bedrijven tijdens de feestdagen kerstpakketten geven aan hun medewerkers. De kerstpakketten, een blijk van waardering voor al het harde werk dat ze gedurende het jaar hebben geleverd, kan van alles bevatten: van eten en drinken tot promotieproducten. Je moet wel innovatief zijn, want mensen zijn er gek op om deze kerstpakketten af te kraken!

– Lootjes trekken

Een andere manier om banden tussen collega’s te versterken is surprise. Deze traditie is vooral belangrijk in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en het zuiden van Europa, waar het ook wel bekend staat als ‘Invisible Friend’. Iedere deelnemer trekt in het geheim de naam van een collega.Daarna moeten ze een cadeautje voor hem of haar kopen. Maar weet je wat het zo leuk maakt? Ze weten alleen aan wie ze het cadeau geven, en niet van wie ze hem krijgen. Daarom is het belangrijk om je interesses en hobby’s met je collega’s te delen, zodat je zeker weet dat ze iets leuks voor je halen!

– Kerstmarkten

Tot slot is er nog een leuke kersttraditie, die gepaard gaat met winkelen, eten en drinken. Klinkt goed, of niet? De kerstmarkten bezoeken is vooral een belangrijke traditie in midden Europa, bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk. Na de werkdag gaan collega’s samen naar de kerstmarkt (aanwezig in alle steden, hoe klein ze ook zijn), om zelfgemaakte en traditionele producten te kopen, lekker te snoepen en Glühwein of Feuerzangbowle te drinken. Zo zouden we allemaal onze werkdagen af moeten sluiten!

– BONUS: het kantoor versieren

We konden deze blogpost niet afsluiten zonder een laatste opmerking: als je echt de kerstgeest naar de werkvloer wil halen MOET je je kantoor kerstelijk versieren. Hiermee breng je de sfeer erin voor je collega’s en het zorgt voor een mooie omgeving waarin je vergeet dat je aan het werk bent tijdens de feestdagen. Als je nog ideeën zoekt, bekijk dan een paar van onze gave promotieproducten om je kantoor te versieren voor de kerst!

By | 2021-02-18T11:29:25+01:00 1 oktober 2018|