Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Wat zijn PMS kleuren en hoe selecteer ik de juiste kleur?

Voor al het drukwerk en dus ook voor een opdrukken van logo’s, teksten en afbeeldingen op relatiegeschenken en promotieartikelen zijn kleuren van groot belang. Het is echter erg lastig een kleur te omschrijven. Daarom is er een systeem voorhanden waarin de meest voorkomende kleuren in kaart worden gebracht. Deze kleuren noemen we PMS kleuren.

De afkorting PMS staat voor ‘Pantone Matching System’. PMS kleuren zijn de meest voorkomende steunkleuren volgens het systeem van de firma Pantone. De reeks is bedacht om het leven van drukkers en ontwerpers een stuk makkelijker te maken. Bij het benoemen van kleuren kunnen geen misverstanden ontstaan als het nummer uit de PMS reeks gecommuniceerd wordt.

Gebruik van Pantone, is kiezen voor zekerheid!

In het Pantone Matching System (PMS) heeft elke kleur een eigen unieke code. Het voordeel van het Pantone-kleurensysteem is dat het universeel is. U krijgt dus bij elke drukker, waar ook ter wereld, exact dezelfde kleur opdruk, wanneer dit op dezelfde materiaalsoort gedrukt wordt.

Hoe selecteer ik de juiste PMS kleur voor mijn bedrukking?

Om de precieze kleur van uw bedrukking te kiezen raden wij aan om een PMS waaier te gebruiken. De kleur op de PMS waaier, is ook de kleur van uw opdruk. Afhankelijk van het materiaal waarop gedrukt wordt kan de kleur iets afwijken. Wij benaderen de door u gewenste PMS kleur echter zo nauwkeurig mogelijk.

Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen een PMS waaier voorhanden heeft. U kunt de PMS waaier daarom ook digitaal bekijken op onze website. Heeft u nog vragen over uw opdruk? Neem gerust contact op met onze afdeling Sales via sales@igopost.be of 011 55 90 09.

By | 2021-02-18T14:07:48+01:00 21 oktober 2014|