Hoe kunnen wij je helpen? Neem contact op via sales@igopromo.be|www.igopromo.be

Zonnebrillen bedrukken: de mogelijkheden op een rij

Zodra de zon gaat schijnen, komt een zonnebril goed van pas. Iedereen heeft wel één of meer zonnebrillen nodig. Zo kan het bijvoorbeeld heel handig zijn om een extra zonnebril in de auto te hebben liggen. Of misschien vind je het gewoon leuk om bij iedere outfit een andere zonnebril te dragen. En je zonnebril gaat natuurlijk ook mee op (ski)vakantie. Maar wist je dat een zonnebril ook een heel effectief marketingmiddel kan zijn? IGO Promo weet dat als geen ander. En daarom vertellen we in dit artikel hoe je zonnebrillen kunt inzetten voor je marketing. Ontdek welke verrassende keuzemogelijkheden er zijn als het gaat om zonnebrillen bedrukken.  

Waarom een zonnebril bedrukken?

Iedereen heeft zin in de zomer, zin in mooi weer. Mensen zijn vaker buiten en gaan op vakantie. En dat biedt mogelijkheden om je merk te laten zien. In een eerder artikel heb je kunnen lezen hoe je je merk een boost kunt geven in de zomer. Eén van die tips is het bedrukken van leuke zomerse gadgets. Een zonnebril is ideaal om in te zetten voor je zomermarketing en dit product biedt veel mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een goedkope zonnebril of een luxe versie: het kan allemaal.

 Zo zet je een zonnebril in als marketingmiddel

Er zijn verschillende slimme manieren om zonnebrillen bij te laten dragen aan je interne en externe branding. Laat bijvoorbeeld een zonnebril bedrukken met jouw logo en verkoop deze als merchandise voor jouw merk. Zo zijn de Formule 1 zonnebrillen erg gewild tijdens de wedstrijden en als souvenir. Je kunt ze natuurlijk ook gratis uitdelen tijdens een evenement om te zorgen voor extra promotie. Of geef klanten in jouw winkel een zonnebril bij aankoop van bepaalde producten. In het artikel over de leukste reisgadgets hebben we het zomerpakket besproken als cadeau voor je medewerkers en/of relaties. Daar kun je ook een zonnebril aan toevoegen. Maar denk ook aan de mensen die op skivakantie gaan. Deel de zonnebrillen uit tijdens de reis of op de bestemming. Dat gaat sowieso zorgen voor extra zichtbaarheid van je merk.

Laat bijvoorbeeld een zonnebril bedrukken met jouw logo en verkoop deze als merchandise voor jouw merk. Zo zijn de Formule 1 zonnebrillen erg gewild tijdens de wedstrijden en als souvenir. Je kunt ze natuurlijk ook gratis uitdelen tijdens een evenement om te zorgen voor extra promotie.

Zonnebrillen & UV-bescherming

Weet wat je weggeeft. En daarom is het ook belangrijk om iets meer te weten over zonnebrillen en UV-bescherming. Een zonnebril met de juiste UV-bescherming zorgt ervoor dat de schadelijke UV-straling niet in je ogen kan komen. Eigenlijk hetzelfde idee als de UV-factor van zonnebrandcrème, alleen gaat het hier om de bescherming van je ogen. Een zonnebril met UV400 filter biedt 100% bescherming tegen UV-straling. Daarnaast is er een onderscheid als het gaat om de CE-markering, die de kleurintensiteit van de glazen weergeeft volgens de Europese normen. Een categorie 3 zonnebril (CE3) zorgt over het algemeen voor de beste lichtdoorlatendheid. Het is niet zo dat een duurdere zonnebril automatisch betere bescherming biedt. Ook goedkoper zonnebrillen bieden vaak een prima bescherming. Hierover kun je meer lezen in het artikel van de Consumentenbond.

Tip: in het aanbod van IGO Promo beschikken bijna alle zonnebrillen over UV400 bescherming, zowel de budget als premium zonnebrillen. Dit staat per zonnebril aangegeven in de productomschrijving.

Budget zonnebrillen

Je wilt zonnebrillen inzetten als promotiemiddel voor je zomercampagne, maar je wilt hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan is het goed om te weten dat er heel veel budget zonnebrillen zijn van goede kwaliteit. Deze budget zonnebrillen zijn bijvoorbeeld ideaal om uit te delen op evenementen of om in te zetten als giveaway op een beurs. De kunststof zonnebrillen, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, zijn hier ideaal voor. De meeste zonnebrillen kunnen wij bedrukken op het linker- en/of rechterpootje, maar er zijn ook zonnebrillen die we kunnen voorzien van een full-colour sticker op de glazen (de LogoSpecs zonnebril). Profiteer ook van de interessante staffelkortingen. Hoe meer zonnebrillen je bestelt, hoe meer korting je krijgt. Om je te helpen bij de keuze, zetten we de populairste budget zonnebrillen op een rij.

De top 5 budget zonnebrillen van IGO Promo:

  1. Malibu zonnebril 
  2. Sun Ray zonnebril
  3. Rainbow zonnebril
  4. LogoSpecs zonnebril
  5. Looking Bamboo

Premium zonnebrillen

Wil je een luxe zonnebril laten bedrukken om weg te geven als geschenk of als bedankje voor klanten en werknemers? Wij noemen dit de ‘premium’ zonnebrillen, waarbij je de keuze hebt uit diverse trendy modellen en materialen. Denk aan een retro montuur van extra stevig polycarbonaat of een modern montuur van kunststof gecombineerd met metaal en spiegelglazen. Deze luxe zonnebrillen kun je laten bedrukken op de pootjes om op een subtiele manier te zorgen voor branding. 

De top 5 premium zonnebrillen van IGO Promo:

  1. Brava zonnebril
  2. Shield zonnebril
  3. Carbon zonnebril
  4. Sun Ray zonnebril
  5. Brede zonnebril

Duurzame (eco) zonnebrillen

Steeds meer bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Ook bij het bestellen van promotieartikelen en geschenken kun je rekening houden met het milieu. Je laat op die manier zien dat jouw bedrijf duurzaam bezig is. Daarom is het goed om te weten dat er ook duurzame zonnebrillen ofwel eco zonnebrillen zijn die je kunt laten bedrukken met logo. Denk aan een zonnebril van ecologisch afbreekbare tarwestrovezels (Malibu zonnebril of Eco tarwestro zonnebril), een zonnebril van bamboe en tarwestro (Malibu Eco-Mix) of een zonnebril van gerecycled plastic (Malibu RPET zonnebril). Genoeg mogelijkheden als je met een zonnebril een duurzaam signaal af wilt geven. Wil je als bedrijf nog meer stappen zetten als het gaat om duurzaamheid? Lees dan ons artikel met duurzame tips voor bedrijven.

Ook bij het bestellen van promotieartikelen en geschenken kun je rekening houden met het milieu. Je laat op die manier zien dat jouw bedrijf duurzaam bezig is.

Zo zie je dat er volop keuzemogelijkheden zijn als het gaat om zonnebrillen bedrukken. Laat dit leuke zomerse item ook een positieve bijdrage geven aan jouw branding! Heb je daar hulp bij nodig? Neem gerust contact op voor een persoonlijk advies. Liever eerst het product zien voordat je een zonnebril bestelt? Dat is geen probleem bij IGO Promo!

By | 2021-05-17T13:37:15+02:00 17 mei 2021|